Meny
Groddad alfalfa

Groddad alfalfa

De krispiga groddarna är perfekta att lägga direkt på smörgåsen, blanda i salladen, eller varför inte mixa ned dem i en smoothie?

Ingredienser

Så här gör du

  1. Pastörisera fröna innan du groddar genom att lägga 2 msk frön i en finmaskig sil och sänka ned dem i 70-gradigt vatten i 20 sekunder.
  2. Kyl därefter omedelbart i kallt vatten under omrörning.
  3. Blötlägg sedan fröna över natten i en glasburk, ca 2 l.
  4. Häll av vattnet, skölj fröna och täck burken med en tunn duk.
  5. Förvara burken mörkt i rumstemperatur och skölj ett par gånger per dag.
  6. Groddarna är färdiga efter 3-5 dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.
Kung Markatta Apa
Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se