Meny
Groddade kikärtor

Groddade kikärtor

Groddade kikärtor har en nötig smak och en lite knaprig konsistens. De innehåller mycket protein, mineraler och kostfiber. Det är viktigt att komma ihåg att förvälla de groddade kikärtorna innan de ska ätas.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blötlägg kikärtorna i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Tänk på att använda mycket vatten då kikärtorna sväller.
  2. Skölj kikärtorna och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur. 
  3. Skölj kikärtorna 2-3 gånger/dag.
  4. Efter cirka 2-3 dagar när det vuxit ut en svans är groddarna klara. 
  5. Förväll groddarna genom att sänka ner dem i uppkokat vatten i ca 5 minuter.
  6. Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar. 

Tips! Testa att rosta de groddade kikärtorna med lite olivolja och salt i ugnen (225 grader) i cirka 10-12 minuter. Ett riktigt härligt snacksalternativ. 

Det är också gott att blanda ner kikärtsgroddar i en gryta mot slutet av koktiden.

Kung Markatta Apa
Groddade kikärtor har en lite knaprig konsistens och passar toppen att använda i diverse sallader.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se