Meny
Groddade mungbönor

Groddade mungbönor

Groddade mungbönor är väldigt vitaminrika och dessutom enkla att grodda.

Ingredienser

Så här gör du

Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning: Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen. 

  1. Lägg mungbönorna i rikligt med vatten i ca 8-12 timmar, förslagsvis under natten.
  2. Sila bort vattnet och skölj mungbönorna. Lägg dem sedan i en groddburk (eller glasburk med duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
  3. Skölj mungbönorna 2-3 gånger/dag. 
  4. Efter 2-3 dagar är groddarna klara. 
  5. Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.

Tips!

Testa att servera mungbönsgroddar till tacos, en riktig höjdare!

En enkel grönsallad piffar man lätt till genom att blanda ner en näve groddade mungbönor. Ringla över lite olivolja med citronzest och toppa med svartpeppar. 

Groddade mungbönor passar också bra att toppa diverse pastarätter med samt att använda i wokrätter och soppor.

Kung Markatta Apa
Groddade mungbönor passar utmärkt som smörgåspålägg, toppa gärna med Kung Markattas Örtsalt.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se