Meny
Groddat bovete

Groddat bovete

Bovete går utmärkt att grodda och har en god smak. Toppa din sallad med groddarna, eller varför inte mixa dem och använd när du bakar bröd!

Ingredienser

Så här gör du

Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning: Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.

  1. Blötlägg bovetet i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Tänk på att använda mycket vatten då bovetet sväller.
  2. Skölj ordentligt i kallt vatten och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur. 
  3. Skölj bovetet 2-3 gånger/dag.
  4. Efter cirka 3-4 dagar, när det vuxit ut en svans är groddarna klara. 

Kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp, skölj av i kallt vatten innan de ska användas

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se