Meny
Groddat bröd
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min

Groddat bröd

Ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Förstärk eventuellt brödsmaken med lite kummin. Ljuvligt med en skiva ost eller nötsmör på!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda groddar, mandelmjöl, bakpulver, salt och vatten i en bunke. Stavmixa till slät konsistens. Blanda ner solros- och linfrön.
  3. Smörj en brödform och klicka i smeten. Fördela den jämt i formen, gärna med blöta händer.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.
  5. När brödet är färdiggräddat stjälp upp det på ett galler så att det får svalna.

 

 

 

 

 

Håller ca 4 dagar i rumstemperatur.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se