Meny
Grön ärtsoppa serverad med romtoppade knäckesticks
  • Förrätt , Soppor
  • 15 min
  • 4 portioner

Grön ärtsoppa serverad med romtoppade knäckesticks

En soppa som framkallar vårkänslor med sin vackra gröna färg. Snabb och enkel att tillaga, men ändå väldigt smakrik. De knapriga knäckesticksen som toppas med vegetarisk rom är ett trevligt tillbehör.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i rapsolja och tillsätt sedan ärter, buljongtärning, timjan och vatten.
  3. Låt soppan koka ca 7 minuter.
  4. Tag soppan från plattan och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt havregrädden och värm soppan tills den är genomvarm.
  6. Bryt gourmetknäcket i avlånga sticks, toppa med vegetarisk rom och servera knäckesticksen till soppan.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se