
Grön ärtsoppa serverad med romtoppade knäckesticks
En soppa som framkallar vårkänslor med sin vackra gröna färg. Snabb och enkel att tillaga, men ändå väldigt smakrik. De knapriga knäckesticksen som toppas med vegetarisk rom är ett trevligt tillbehör.
Ingredienser
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk Kung Markattas rapsolja
- 200 g frysta gröna ärter
- 1 Kung Markattas grönsaksbuljongtärning
- 1 msk färsk timjan
- 4 dl vatten
- salt, svartpeppar
- 1 dl havregrädde
- 4 msk vegetarisk rom (tång caviar)
- 2 st Kung Markattas Gourmetknäcke Tre Fröer
Så här gör du
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs löken i rapsolja och tillsätt sedan ärter, buljongtärning, timjan och vatten.
- Låt soppan koka ca 7 minuter.
- Tag soppan från plattan och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt havregrädden och värm soppan tills den är genomvarm.
- Bryt gourmetknäcket i avlånga sticks, toppa med vegetarisk rom och servera knäckesticksen till soppan.