Meny
Grön citrongrässoppa med svart ris
  • Huvudrätt , Soppor
  • 45 min
  • 4

Grön citrongrässoppa med svart ris

Skulle det mot förmodan bli någonting över av den här vackert gröna soppan med asiatiska smaker så kan du enkelt skapa en ny rätt av den imorgon, kolla in receptet på kryddiga risbiffarTvå supergoda klimatsmarta måltider i ett!

Ingredienser

Topping

Så här gör du

  1. Värm kokosolja i en tjockbottnad kastrull.
  2. Finhacka broccolistjälken och lägg i kastrullen tillsammans med lök, vitlök, ingefära, citrongräs och låt steka på medelvärme i 5 minuter under omrörning.
  3. Dela resten av broccolin i mindre buketter och rör ner i kastrullen tillsammans med rivet limeskal.
  4. Låt steka i 10 minuter till. Häll i vatten och buljong, rör om och låt koka i ca 10-15 minuter. Ta av från värmen, mät upp 1 dl av soppbuljongen och tillsätt sedan koriander, spenat, kokosmjölk, salt, peppar och limejuice.
  5. Mixa soppan helt slät med stavmixer eller i en blender (mindre citrongräsbitar kan silas bort). Häll i resten av den sparade buljongen om soppan känns för tjock.
  6. Toppa med svart ris, färsk koriander och stekt svamp eller tofu.

GÖR BIFFAR AV SOPPLUNCHEN
Kolla in hur du enkelt gör biffar av riset som används som topping på den här syrliga asiatiska soppan. Själva soppan blir en god och syrlig dipsås till biffarna. Klimatsmart va!

Kung Markatta Apa
Släng inte broccolistjälken utan hacka den fint och stek tillsammans med löken.

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com