Meny
Grönkålssallad med apelsin, oliver och granatäpple

Grönkålssallad med apelsin, oliver och granatäpple

Julbordet behöver ett par fräscha och goda sallader för att kännas komplett - här en härlig blandning där både sälta, syrlighet och sötma ingår. Inga mängder anges, beräkna efter antal personer.

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Fördela grönkålen på ett stort fat.
  2. Skala och skiva apelsinerna och lägg på, toppa med oliver och granatäpple.
  3. Ringla över rapsolja, honung och balsamvinäger, avsluta med salt och svartpeppar.

Tips! Om du tycker att grönkålen är lite sträv/hård, så häll kokande vatten över den och låt den rinna av i durkslag innan du lägger ihop salladen.

 

Kung Markatta Apa
I det här receptet anges inga mängder, beräkna och anpassa efter antal personer som ska äta.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se