Meny
Gryta med kikärtor och aprikoser

Gryta med kikärtor och aprikoser

Håller ni inte med om att enkel mat är den bästa maten? Här är en gryta som är både enkel, nyttig och god. Den passar perfekt ihop med lite babyspenat och råris, quinoa eller bulgur, i lunchlådan eller till middag.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken.
  2. Ansa svampen och skär i valfria bitar.
  3. Skär resten av grönsakerna. 
  4. Fräs löken i olja, tillsätt svamp och grönsaker. Fräs en stund.
  5. Tillsätt buljong och tomatpuré.
  6. Rör ner kryddor och strimlade aprikoser.
  7. Låt puttra några minuter under lock.
  8. Häll ner sköljda kikärtor, låt puttra ytterligare några minuter.

Servera med t.ex. råris och sallad.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.