Meny
Hamburgerbröd
  • Tillbehör , Bröd
  • >60 min

Hamburgerbröd

Varning! Har man gett sig på att baka sina egna hamburgerbröd så vill man aldrig mer äta de köpta. Det här är en helt annan nivå av smak, konsistens och känsla.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda jästen, saltet och 2 dl vatten och rör runt tills det löser sig.
  2. Häll i vetemjölet och resten av vattnet och knåda degen. Har du, använd gärna matberedare med degkrokar och kör tills du fått en smidig deg, brukar ta ett par minuter.
  3. Låt jäsa på ett varmt ställe i 2 timmar.
  4. Stjälp därefter upp degen på ett mjölat bakbord och forma den försiktigt, utan att knåda den, till en avlång rulle.
  5. Dela upp degen i 6-12 stora bitar och forma till bollar.
  6. Lägg ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och tryck dem lite platta, pensla ägg på ovansidan och strö över sesamfrön.
  7. Låt jäsa i ca 40 min och grädda därefter i 10-12 min på 250 grader.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se