Meny
Hannas Fröknäcke

Hannas Fröknäcke

Goda och nyttiga fröknäcken.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Kung Markatta hela linfrön
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 1/2 dl Kung Markatta sesamfrön
  • 1 1/2 dl Kung Markatta pumpafrön
  • 1 dl Kung Markatta solrosfrön
  • 1-2 tsk finsalt (hur mycket beror på hur salta kex man vill ha)

Så här gör du

  1. Häll linfrö och vatten i en skål och rör runt och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  2. Tillsätt sesam-, pumpa-, solrosfrön och salt. Rör runt ordentligt och låt stå i minst 30 minuter.
  3. Värm ugnen till ca 150 grader vanlig eller ca 135 grader varmluft (varmluft är bäst för då kan man grädda alla tre plåtarna på en gång. 
  4. Bred ut fröblandningen tunnt och jämt på tre bakplåtspappersklädda plåtar, gärna med en slickepott.
  5. Grädda i mitten av ugnen 50 minuter.
  6. Sänk värmen till 100 grader vanlig eller 90 grader varmluft och grädda ytterligare ca 30 minuter. Öppna luckan efter halva tiden för att vädra ut fukten.
  7. Ta ut plåten, känn efter så de känns spröda och låt svalna.
  8. Bryt i lagom bitar.

Inskickat av Hanna Enberg

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.