Meny
Hasselnötskakor med nutellagömma

Hasselnötskakor med nutellagömma

Att hasselnötter och choklad passar ihop är en underdrift – de är dreamteam! Dessa kakor är varje nutella-älskares dröm; ett nötigt, lagom sött och krispigt yttre, med en underbar fyllning där chokladen spelar huvudrollen och hasselnötssmör rundar av perfekt.

Ingredienser

Så här gör du

Sätt ugnenen på 175 grader.

Börja med nutella-fyllningen:

 1. Lägg hasselnötssmöret i en micro-säker skål och värm försiktigt tills det blir aningens flytande, bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i samma skål.
 2. Micra lite till (håll koll så det inte bränns) och rör ihop till en jämn smet.
 3. Tillsätt kakao och valfri sötning och ställ sedan in i frysen medan du gör kakorna.

Hasselnötskakor:

 1. Mixa hasselnötterna till en fint mjöl, och rör sedan ihop det med mandelmjöl, kokosmjöl, riven kokos, vaniljpulver, bakpulver och salt i en bunke.
 2. I en annan bunke, vispa ihop ägg, kokosolja och sötning (om kokosoljan är för fast, micrar du den i några sekunder så den blir flytande).
 3. Rör ner den torra blandningen i ägg-vispet och forma en kladdig deg. (Om den är för kladdig att hantera kan du låta den vila i kylen en tjugo minuter, annars är det inte värre än lite kladdiga fingrar.)
 4. Forma 10 bollar genom att rulla bitar av degen med dina händer, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till och gör små gropar i mitten med tummen.
 5. Ta ut nutellan från frysen, den har nu blivit som en fast tryffel. Skeda ur små klumpar att rulla till bollar och placera i kakornas mitt.
 6. ”Vik ihop” kakorna försiktigt så att fyllningen täcks helt och på så vis blir ”inbakad”.
 7. Platta eventuellt till kakorna ytterligare, men var försiktig så inte nutella-mitten kommer fram.
 8. Grädda i 12-15 minuter tills kakorna fått fin yta, låt dem sedan svalna på galler. 
Kung Markatta Apa
Tänk så enkelt du kan svänga ihop din egen nyttigare variant på nutella!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se