Meny
Hasselnötskrämbrownie med cheesecakefrosting

Hasselnötskrämbrownie med cheesecakefrosting

En alldeles ljuvligt, kladdig, chokladig brownie, med lite syrlig cheescakefrosting. Bakad med svarta bönor istället för mjöl, men det är det ingen som kommer att ana!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (20x20cm)
  2. Om du använder konserverade bönor; häll av i ett durkslag och skölj noga upprepade gånger, tills vattnet är helt klart. Låt rinna av ordentligt.
  3. Släng sedan ner alla ingredienser till brownien i en mixer/blender (om din kokosolja och honung är väldigt fast kan du värma dem i micron några sekunder tills flytande, innan du tillsätter dem i mixern) och kör tills helt slätt. Smeten ska vara riktigt tjock. Ställ åt sidan.
  4. Rör ihop cream cheese, florsocker och vaniljpulver, se till att få bort eventuella socker-klumpar.
  5. Klicka ut brownie-smeten i den förberedda formen och bre ut. Klicka i creamcheese-smeten och bre försiktigt ut även den på toppen. Använd en kniv för att göra "swirls" om du önskar sådana.
  6. Grädda i ca 35-40 minuter, exakt tid varierar mellan ugnar men testa med en provsticka; du vill ha en något kladdig mitt men det ska inte vara en helt ogräddad smet. Ta ut och låt svalna helt, skär sedan brownien i 6-8 bitar.
  7. Förvara i kyl (de blir, som det mesta kladdiga och chokladiga) bara godare efter en natt i kylen! 

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se