
Hasselnötskrämbrownie med cheesecakefrosting
En alldeles ljuvligt, kladdig, chokladig brownie, med lite syrlig cheescakefrosting. Bakad med svarta bönor istället för mjöl, men det är det ingen som kommer att ana!
Ingredienser
- Brownie:
- 1 burk Kung Markatta Svarta bönor (häll av spadet och skölj noga)
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl Kung Markatta Kakao
- 1 dl Kung Markatta Hasselnötskräm
- 2/3-1dl Kung Markatta Kokossocker eller Rårörssocker
- 2 msk honung
- 2 msk Kung Markatta Neutral kokosolja
- 2 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en rejäl nypa salt
- 1 dl mjölk
- Frosting:
- 200g cream cheese (eller växtbaserat alternativ)
- 4 msk florsocker
- 1 nypa vaniljpulver
- form med måtten 20x20cm
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (20x20cm)
- Om du använder konserverade bönor; häll av i ett durkslag och skölj noga upprepade gånger, tills vattnet är helt klart. Låt rinna av ordentligt.
- Släng sedan ner alla ingredienser till brownien i en mixer/blender (om din kokosolja och honung är väldigt fast kan du värma dem i micron några sekunder tills flytande, innan du tillsätter dem i mixern) och kör tills helt slätt. Smeten ska vara riktigt tjock. Ställ åt sidan.
- Rör ihop cream cheese, florsocker och vaniljpulver, se till att få bort eventuella socker-klumpar.
- Klicka ut brownie-smeten i den förberedda formen och bre ut. Klicka i creamcheese-smeten och bre försiktigt ut även den på toppen. Använd en kniv för att göra "swirls" om du önskar sådana.
- Grädda i ca 35-40 minuter, exakt tid varierar mellan ugnar men testa med en provsticka; du vill ha en något kladdig mitt men det ska inte vara en helt ogräddad smet. Ta ut och låt svalna helt, skär sedan brownien i 6-8 bitar.
- Förvara i kyl (de blir, som det mesta kladdiga och chokladiga) bara godare efter en natt i kylen!