Meny
Havrekakor med björnbärsmarmelad

Havrekakor med björnbärsmarmelad

Saftiga och söta havrekakor med björnbärsmarmelad.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  4. Tillsätt smör och ägg och blanda ihop allt väl med händerna. Forma kakdegen till runda små golfbollar och fördela på plåtarna.
  5. Tryck till och gör en grop i varje kaka med hjälp av ditt lillfinger eller baksidan av en tesked. Fyll gropen med en klick marmelad.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 9 minuter och låt sedan svalna på galler

De är färdiga när de precis har börjat få lite färg. Var noga med att inte grädda kakorna för länge. De ska vara sega och lite "chewy".

Kung Markatta Apa
Var noga med att inte grädda kakorna för länge så att de är lite sega och lite "chewy" !

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se