Meny
Het böngryta med mörk choklad

Het böngryta med mörk choklad

Helt underbar het böngryta! Har ni inte testat att använda mörk choklad i matlagningen så är det dags. Sätter piff på många rätter.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Kung Markattas olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk Kung Markattas tomatpuré
  • 1 burk Kung Markattas krossade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk Kung Markattas grönsaksbuljongpulver
  • kokta bönor ca 400 g (valfria sorter, t.ex. kikärtor, stora vita bönor, svarta bönor och kidneybönor)
  • salt, svartpeppar
  • ev en gnutta socker
  • 25 g mörk choklad, finhackad

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp en kastrull med olivolja (medelvärme) och fräs sedan lök, vitlök, sambal och tomatpuré.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och grönsaksbuljongpulver, låt puttra ca 20 minuter.
  4. Lägg ner bönorna och låt de bli genomvarma.
  5. Smaka av grytan med salt, peppar och ev lite socker.
  6. Rör till sist ner chokladen och låt den smälta.
  7. Servera med basmatiråris.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se