Meny
Het olivtapenade

Het olivtapenade

En smakrik tapenade som man enkelt och snabbt mixar ihop hemma. Passar perfekt att toppa kex, chips eller bröd med och servera som tilltugg till fördrinken, på buffébordet eller som snacks på festen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa oliver, kapris, vitlök, olivolja, persilja och paprika-chilisås till en röra.
  2. Smaka av med svartpeppar och salt.
  3. Servera tapenaden direkt eller förvara i glasburk i kylskåp. 

Tapenaden håller minst 2 veckor i kylen. Ser en till att hälla lite olivolja över som ett ”lock” håller den ännu längre, minst 4 veckor.

 

Kung Markatta Apa
Piffar på ett lätt sätt till en enkel pasta eller en bit fisk.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se