Meny
Het räkmacka

Het räkmacka

Räkor, majonnäs, mango, chili, salladslök, vitlök och limezest. Toppa med krispiga groddar. En lyxig variant på en gammal klassiker.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda räkor, majonnäs, mango, chili, salladslök, vitlök och limezest.
  2. Lägg sallad och alfalfagroddar på brödet och toppa med räkröra och ärtskott.
  3. Rosta solrosfrön och strö över.
  4. Krydda med salt och peppar.

 

Receptet skapat av

I snart 10 år har jag haft världens bästa jobb som matstylist och matkreatör. Jag verkligen älskar mat! Tänker på mat väldigt mycket av min vakna tid och drömmer om ständigt om godsaker som jag vill prova. Några av mina favoriter just nu (detta ändras väldigt ofta) är egenrostade heta nötter, vietnamesiska färska vårrullar, skaldjursfrossa, bubbel, nybakade kanelbullar och hemmagjord snickers. Det finns så himla mycket gott!

Fotograf: Tine Guth-Linse