Meny
Het vegobolognese

Het vegobolognese

Denna snabba vegobolognese med vegostrimlor, röda linser och hetta från sambal oelek är en fantastiskt god vardagsrätt som passar hela familjen. Toppa med färska örter för lite extra vardagslyx.

Ingredienser

250-300 g Kung Markatta Spagetti Fullkorn
2 förpackningar Kung Markatta Vegostrimlor kryddiga
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk Kung Markatta Rapsolja
1 dl Kung Markatta Röda linser
2 msk Kung Markatta Tomatpuré
1 burk Kung Markatta Krossade tomater
2-3 dl vatten
1/2 msk Kung Markatta Grönsaksbuljongpulver
2 tsk Kung Markatta Sambal Oelek
Salt, svartpeppar

Färska örter (persilja och timjan)

Så här gör du

Skala och finhacka lök och vitlök, skala och skiva morötterna. Fräs allt i rapsolja, tillsätt linser och tomatpuré och låt fräsa några minuter. Häll i krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong, låt puttra i cirka 10 minuter. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisning. Smaka av bolognesen med sambal oelek, salt och peppar. Servera tillsammans med pastan och strö över hackade färska örter.

Kung Markatta Apa
Tips! Justera den heta smaken genom att testa dig fram hur stor mängd sambal oelek som behövs.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se