Meny
Heta parmesanpopcorn

Heta parmesanpopcorn

Med parmesan, oregano, citron och chili är dessa härligt smakrika popcorn utmärkta som drinktilltugg eller lyxigt filmsnacks!

Ingredienser

  • 2 dl Kung Markatta popcorn (ca 2 liter färdigpoppade)
  • 2 ½ msk Kung Markatta neutral olja
  • 25 g smör
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chilikrydda (pulver, chiliflingor eller chiliblandning)
  • 1 ekologisk citron, skalet
  • 1 dl finriven parmesanost

 

Så här gör du

  1. Poppa popcorn i oljan i en kastrull.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop salt, oregano, chilikrydda och finrivet citronskal.
  4. Häll över popcornen i en stor skål, ringla över det smälta smöret och smaksätt med kryddblandningen.
  5. Toppa med parmesanost. 

 

 

Kung Markatta Apa
Lyxiga filmsnacks med syrlighet från citronzest och hetta från chili!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se