Meny
Heta tofuspett med korianderlimesås

Heta tofuspett med korianderlimesås

Testa dessa heta tofuspett nästa gång du slår på grillen! Hemligheten i den här rätten är såsen - syrlig, frisk och väldigt god. Tillsammans med spetten och quinoa får du en lätt sommarrätt som är som gjord för lata sommardagar.

Ingredienser

Så här gör du

SPETT:

  1. Blötlägg träspetten i en timme.
  2. Pressa överflödig vätska ur tofun genom att försiktigt pressa den mellan två stora bitar hushållspapper eller en handduk. Skär tofun i kuber 2x2 cm.
  3. Skär rödlöken och paprikan i större bitar.
  4. Blanda ihop soja, olja, cayennepeppar och vitlök i en plastpåse. Lägg i tofu och grönsaker och blanda ihop väl. Marinera i minst 20 minuter.
  5. Koka quinoan enligt förpackningen.
  6. Skiva zucchinin till lång, tunna strimlor med hjälp av en mandolin. Blanda ihop dem med lite olivolja, salt och peppar. Trä tofu och grönsaker på spetten. Grilla på medel värme tills grönsakerna genomstekta.

SÅS:

  1. Hacka vitlöken i en blender. Tillsätt koriander och kör i någon minut.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda tills du får en jämn, slät och krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tunna ut med lite vatten tills du får önskad konsistens.

Servering: Ringla över sås på spetten och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander. Servera omgående tillsammans med quinoa och resten av såsen.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se