Meny
Hirs- & Romanescosallad
  • Huvudrätt , Sallader
  • 30 min
  • 4 portioner

Hirs- & Romanescosallad

En härlig sallad med dill, citron och torkade russin. En oväntad smakkombination i Norden men vanlig i det turkiska köket.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka hirsen enligt förpackning. Ta fram en stor skål och låt hirsen svalna i den en stund.
  2. Ångkoka romanescon ett par minuter så att råheten försvinner. Kyl därefter ner i iskallt vatten för att avbryta kokningen.
  3. Vispa ihop dressingen i en liten skål, häll den över hirsen och blanda ihop med dina händer. Se till att alla kornen blir täckta med dressing.
  4. Tillsätt romanesco, russin, granatäppelkärnor och dill.
  5. Vänd ihop salladen och servera den gärna tillsammans med panerade sötpotatisbiffar samt en stor klick turkisk yoghurt.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se