Meny
Hirsgröt med frön, superbär och dadlar

Hirsgröt med frön, superbär och dadlar

Hirsen ger en en lite knaprig konsistens och ihop med vanilj, frön och sötman från dadlarna får du en riktigt härlig frukostgröt som du står dig på länge! Förbereds kvällen innan och kokas ihop på några minuter morgonen efter.

Ingredienser

Ev. 0,5 - 1 dl vatten till kokningen

Så här gör du

  1. Skölj först hirsen i kallt vatten.
  2. Blanda sedan alla ingredienser i en kastrull på kvällen och låt stå framme över natten.
  3. Sätt på kastrullen på medelhög värme och koka ihop gröten under omrörning. Ca 5-7min brukar det behövas från att det börjar småputtra.

Ingredienserna innehåller inte så mycket stärkelse så gröten blir inte lika jämn i konsistensen som tex ren havregrynsgröt.  Önskar man en jämnare gröt kan man späda med lite extra vatten och låta den småsjuda lite längre.

Servera gärna med soja- eller havredryck och kanske en klick Kung Markatta Lingonsylt 

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se