Meny
Hjortron och yoghurtvarv med krisp

Hjortron och yoghurtvarv med krisp

Lättlagad dessert med lyxkänsla. Nöt- och kokoskrispet ger ett härligt tuggmotstånd och syrligheten i yoghurten ger en fräsch känsla till den här efterrätten. Servera gärna i cocktailglas för extra lyx även för ögat.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda vaniljpulver med yoghurt och ställ kallt.
  2. Hacka nötterna lite slarvigt och blanda med kokosflingor, råsocker och havregryn.
  3. Smält smöret i en stekpanna och rosta kokos och nötblandningen.
  4. Låt sedan svalna.
  5. Vid servering, varva 1 klick hjortronsylt, yoghurt och krispet i fina serveringsskålar.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.