Meny
Höstlimpa med äpple, valnötter- och lönnsirap
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • 1 bröd

Höstlimpa med äpple, valnötter- och lönnsirap

En rejäl och grov limpa som passar perfekt till mysiga fikastunder i höst. Limpan är smaksatt med äpple, valnötter och lönnsirap som tillsammans ger en otroligt saftigt och smakrik limpa.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat, linfrö och havrekli.
  4. Rör i lönnsirap och yoghurt.
  5. Blanda till sist i äpple och valnötter.
  6. Sikta gärna över lite rågmjöl och grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 

 

Kung Markatta Apa
Tips! Det går utmärkt att dubbla satsen och göra två bröd. Perfekt att förvara i frysen!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se