Meny
Indisk pumpasoppa med kokos

Indisk pumpasoppa med kokos

En sötaktig, krämig vegetarisk pumpasoppa med indiska smaker, inspirerad av ayurvedisk kokkonst.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Dela pumpan mitt itu och gröp ur kärnorna (rosta gärna kärnorna i ugnen och garnera soppan med eller ha dem som snacks.).
  2. Klyfta därefter pumpan och skala bort skalet med en vass kniv. Skär pumpan i 3-4 cm stora bitar.
  3. Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad kastrull och fräs pumpan tills den börjar bli mjuk, häll i vattnet och buljongen.
  4. Fräs nu lök och vitlök tills löken blivit genomskinlig i en panna för sig och stjälp i lökblandningen i soppan och låt det koka i 30-60 min tills pumpan är riktigt mjuk.
  5. Stavmixa soppan till "lagom" konsistens och häll i kokosgrädden.
  6. Hetta upp 2-3 msk ghee i en tjockbottnad kastrull, se till att ha locket tillgängligt. När det börjar bli varmt häll i senapsfrön och lägg på locket, låt dem vara där i 10-20 sekunder.
  7. Häll därefter i 1-2 tsk hel spiskummin och lägg på locket igen.
  8. Nu kommer kryddorna att poppa och det gäller att så många som möjligt får poppa utan att bli brända. När de börjar bli lätt bruna häller du över gheen med kryddblandningen i soppan.
  9. Häll därefter i malen spiskummin, gurkmeja och hing.
  10. Låt koka i 10-20 min och smaka av med salt och ev buljong.
  11. Är soppan för tjock så spä soppan med vatten till en "lagom" konsistens. 
  12. Vid servering strössla en näve rostade kokoschips över soppan.
  13. Servera gärna med väl kyld ingefärsdricka

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se