Meny
Indisk smakrik pytt med ghee, blomkål och potatis

Indisk smakrik pytt med ghee, blomkål och potatis

Med härlig kryddning av spiskummin, bruna senapsfrön, Ghee och en sval spenatyoghurt får du en otroligt välsmakande vegetarisk pytt med indiska influenser.

Ingredienser

  • 6 st fasta, medelstora potatisar
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • 1-2 dl Kung Markatta Ghee
  • ½ tsk bruna senapsfrön
  • ½ tsk hel spiskummin
  • ½ tsk malen spiskummin
  • Kung Markatta Örtsalt
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • 1 näve babyspenat
  • ev Naanbröd eller tortillas

Så här gör du

  1. Skala och tärna potatis. Skär blomkål i mindre buketter. 
  2. Häll 0,5 dl yoghurt i en bunke och stavmixa med spenat och lite örtsalt. Blanda därefter i resten av yoghurten. 
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i en stor klick ghee. Häll i potatistärningarna och rör då och då. 
  4. När potatisen börjar bli gyllene, häll i senapsfröna och fortsätt stek tills potatisen blivit lagom mjuk och får en knaprig stekyta. Fyll på med mer ghee vid behov. 
  5. Häll över potatisen i en skål, salta lätt med örtsalt och täck över för att hålla värmen. 
  6. Diska ur stekpannan med varmt vatten och ställ den åter på den heta plattan.
  7. Lägg i en ny rejäl klick med ghee och lägg i blomkål, mald och hel spiskummin. Stek under omrörning, ca 10 min, så blomkålen får en gyllene stekyta men fortfarande är al dente. Fyll ev på med mer ghee under tiden.
  8. Salta lätt och blanda ner blomkålen i samma skål som potatisen. Servera direkt tillsammans med spenatyoghurt, och ev naanbröd eller tortillas.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se