Meny
Inlagd aubergine i tomatsås
  • Tillbehör , Röror & Salsa
  • >60 min
  • 1 större burk alternativt 2 mindre

Inlagd aubergine i tomatsås

Inlagd aubergine i tomatsås passar bra att servera som ett vegetariskt alternativ på buffén. Tomatsmaken är härligt fyllig med en touch av svartpeppar, nejlika och rosmarin

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, pepparkorn och nejlika tills sockret löst sig.
  2. Skala och dela aubergine (man kan också ha skalet kvar om man föredrar det) i avlånga bitar och lägg sedan ner dem i lagen. 
  3. Fräs rödlök i olivoljan och låt tomapurén fräsa med en stund.
  4. Tillsätt krossade tomater, salt, svartpeppar, socker och rosmarin.
  5. Låt såsen koka minst 20 minuter och låt den sedan svalna lite innan du blandar ner auberginebitarna i tomatsåsen. Ta gärna med svartpepparkornen och nejlika.
  6. Rör om ordentligt och häll upp på burk.
  7. Förvara i kylskåp minst några timmar men gärna ett dygn innan servering.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se