Meny
Inlagd tofu med ingefära & lime
  • Tillbehör , Tofurätter
  • >60 min
  • 1 större burk alternativt 2 mindre

Inlagd tofu med ingefära & lime

Inlagd tofu är ett perfekt vegetariskt alternativ till inlagd sill. Denna variant har en klassisk smaksättning med en härlig touch av ingefära och lime.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skär tofun i avlånga bitar.
  2. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, pepparkorn och salt tills sockret löst sig. Låt lagen svalna lite innan du tillsätter pressad ingefära och lime.
  3. Skala och skär morot i bitar. Skala och strimla rödlök. Ansa purjolöken och strimla.
  4. Varva tofu, morot, rödlök och purjolök i en burk och häll sedan över lagen.
  5. Stäng locket och låt tofun stå i kylskåp i minst några timmar men gärna ett dygn innan servering.
  6. Dekorera eventuellt med limeskivor vid servering.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se