Meny
Intensiva ingefärs- & lingonbites

Intensiva ingefärs- & lingonbites

Hösten är här vilket innebär skolstart och tillbaks till jobbet. Ladda energiförrådet med dessa urgoda friska och syrliga bites! Fullproppade med nyttigheter som kroppen älskar, så du kommer att orka mer och slippa eftermiddagsdippen på jobbet.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Hacka dadlarna grovt och blöttlägg i vatten i 30 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan. 
  2. Mixa nötter i en matbredare tills de får en sandlik konsistens. (Blanda inte för länge för då för du nötsmör). Tillsätt ingefära, lingonpulver och salt och mixa i ytterligare en kort stund.
  3. Tillsätt dadlarna, ungefär en msk i taget medan motorn kör. Mixa tills du får en väl ihopblandad massa. Den kommer att se lite smulig ut men ska hålla ihop när du pressar samman en bit mellan fingrarna. Om den är för torr tillsätt ytterligare några dadlar.
  4. Täck en fyrkantig form med bakplåtspapper. Tryck ut massan i formen. Pressa ner den hårt och bestämt och jämna till ytan.
  5. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar innan du skär upp den i bitar.
  6. Förvara bitarna i en tät sluten burk i kylen eller frysen i upp till två veckor.
Kung Markatta Apa
Förvara bitarna i en tät sluten burk i kylen eller frysen i upp till två veckor.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se