
Intensiva ingefärs- & lingonbites
Hösten är här vilket innebär skolstart och tillbaks till jobbet. Ladda energiförrådet med dessa urgoda friska och syrliga bites! Fullproppade med nyttigheter som kroppen älskar, så du kommer att orka mer och slippa eftermiddagsdippen på jobbet.
Ingredienser
- 200 g Kung Markatta Sötmandlar
- 100 g Kung Markatta Valnötter
- 250 g Kung Markatta Dadlar
- 2 msk Kung Markatta Lingonpulver
- 1 msk malen ingefära
- 1/8 tsk finmald himalayan salt
Så här gör du
- Hacka dadlarna grovt och blöttlägg i vatten i 30 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Mixa nötter i en matbredare tills de får en sandlik konsistens. (Blanda inte för länge för då för du nötsmör). Tillsätt ingefära, lingonpulver och salt och mixa i ytterligare en kort stund.
- Tillsätt dadlarna, ungefär en msk i taget medan motorn kör. Mixa tills du får en väl ihopblandad massa. Den kommer att se lite smulig ut men ska hålla ihop när du pressar samman en bit mellan fingrarna. Om den är för torr tillsätt ytterligare några dadlar.
- Täck en fyrkantig form med bakplåtspapper. Tryck ut massan i formen. Pressa ner den hårt och bestämt och jämna till ytan.
- Låt stelna i kylen i minst 3 timmar innan du skär upp den i bitar.
- Förvara bitarna i en tät sluten burk i kylen eller frysen i upp till två veckor.