
Italiensk chokladrulle
Sältan från flingsaltet gifter sig fint ihop med chokladen och de rostade hasselnötterna. Med några nävar kakaonibs i smeten blir dessa godisbitar till riktiga mineralbomber. Slå gärna in den skurna rullen i smörpapper klippt i mindre bitar.
Ingredienser
- 3 dl Kung Markattas Dadlar
- 1 ½ dl vatten
- 1 dl Kung Markattas Mandelmjöl
- 1 ½ dl Kung Markattas Hasselnötter
- 1 dl Kung Markattas Kakao
- ¼ dl Kung Markattas Kakaonibs
- ¼ tsk flingsalt
- Kung Markattas Kokosmjöl att rulla i
Så här gör du
- Rosta hasselnötterna på 180° i 10 -11 minuter. Låt svalna.
- Mixa mandelmjöl, kakao och salt i en matberedare.
- Tillsätt vattnet och mixa ned dadlarna, en i taget tills du får en väl ihop blandad massa.
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Rör ner dem och kakaonibsen i massan.
- Den kommer att se lite smulig ut men ska hålla ihop när du pressar samman en del av massan mellan fingrarna. Om den är för torr tillsätt ytterligare några dadlar och några matskedar vatten.
- Fördela massan på två ark bakplåtspapper. Forma till två avlånga rullar (ca 15 cm) genom att rulla ihop pappret och snurra ihop ändarna så hårt du kan. (De ska nästan se ut som smällkarameller).
- Låt dem stelna i kylen i ca två timmar.
- Rulla dem därefter i kokosmjöl, skiva upp i bitar och servera.
Du kan förvara rullarna i kylen inslagna i papper i upp till två veckor.