Meny
Italiensk chokladrulle

Italiensk chokladrulle

Sältan från flingsaltet gifter sig fint ihop med chokladen och de rostade hasselnötterna. Med några nävar kakaonibs i smeten blir dessa godisbitar till riktiga mineralbomber. Slå gärna in den skurna rullen i smörpapper klippt i mindre bitar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna på 180° i 10 -11 minuter. Låt svalna.
  2. Mixa mandelmjöl, kakao och salt i en matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och mixa ned dadlarna, en i taget tills du får en väl ihop blandad massa.
  4. Hacka hasselnötterna grovt.
  5. Rör ner dem och kakaonibsen i massan.
  6. Den kommer att se lite smulig ut men ska hålla ihop när du pressar samman en del av massan mellan fingrarna. Om den är för torr tillsätt ytterligare några dadlar och några matskedar vatten.
  7. Fördela massan på två ark bakplåtspapper. Forma till två avlånga rullar (ca 15 cm) genom att rulla ihop pappret och snurra ihop ändarna så hårt du kan. (De ska nästan se ut som smällkarameller).
  8. Låt dem stelna i kylen i ca två timmar.
  9. Rulla dem därefter i kokosmjöl, skiva upp i bitar och servera.

Du kan förvara rullarna i kylen inslagna i papper i upp till två veckor.

Kung Markatta Apa
Du kan förvara rullarna i kylen inslagna i papper i upp till två veckor.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se