Meny
Johannas chokladkakor med svarta bönor

Johannas chokladkakor med svarta bönor

Svarta bönor i chokladkakor?! Först klassade jag idén som galenskap men var för nyfiken för att låta bli att testa då jag gillar "hacks" som gör godsaker mer hälsosamma. Och de blev till min (och skeptiska kollegor och vänner) stora förvåning kanongoda!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  3. Mixa bönor, kokosolja, salt och cayennepeppar i en matberedare, blanda i lönnsirap, vaniljpulver och ägg och mixa ytterligare.
  4. Rör sedan ner den hackade chokladen och nötterna med en slev.
  5. Klicka ut smeten på plåten och platta till dem, toppa varje kaka med en nypa flingsalt.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, till kanterna fått färg.
  7. Låt dem svalna innan du äter dem.
  8. Förvaras i kylen.

Av Johanna Båth i Örebro

 

Kung Markatta Apa
De svarta bönorna tillför rikligt med protein till de här kakorna!

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.