Meny
Jordgubbs- och quinoasallad

Jordgubbs- och quinoasallad

Jordgubbar är som allra finast på försommaren och denna sallad är perfekt att servera till grillat. Jordgubbarnas sötma tillsammans med kryddorna från tofun och sälta från tamarimandlarna ger en komplett smakupplevelse.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en mindre skål och ställ åt sidan.
  2. Värm den avsköljda quinoan i en medelstor kastrull på medelhög värme.
  3. Rör runt och låt värmen torka quinoan i 1-2 minuter.
  4. Häll på vattnet och en nypa salt.
  5. Koka upp och sänk därefter värmen.
  6. Låt quinoan puttra i ca 15 minuter eller tills allt vatten är absorberat.
  7. Låt quinoan svalna.
  8. I en stor skål blanda ihop den avsvalnade quinoan, jordgubbarna, gurkbitarna och myntan.
  9. Häll på dressingen och blanda ihop allt väl.
  10. Toppa salladen med mandlarna precis före servering.
  11. Servera salladen rumstempererad.

Passar finfint med grillad tofu

Kung Markatta Apa
Serverade gärna med grillad squash. En enkel och fräsch rätt som sitter fint under varma, lata dagar

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se