Meny
Julgrötsdessert med lönnsirap och knapriga ingefärskakor

Julgrötsdessert med lönnsirap och knapriga ingefärskakor

En härligt söt dessert där julgröten står i centrum. Med kryddor som kanel, ingefära och vanilj, den lena lönnsirapen och de knapriga ingefärskakorna blir detta en riktig smaksensation.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda den kokta risgrynsgröten med kanel, ingefära, vaniljpulver och salt.
  2. Fördela gröten i tallrikar, ringla över lönnsirap och toppa med de smulade ingefärskakorna.
Kung Markatta Apa
Även gott toppad med grovt smulade pepparkakor!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se