Meny
Juliga granolabars

Juliga granolabars

Granolabars är både enkla att göra, enkla att ta med och enkla att äta. Genom att smaksätta dina bars med pepparkakskrydda och ingefära får du en julig touch på dessa nyttiga snacks.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Klä en 20×30 cm stor ugnsform med bakplåtspapper.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och blanda ihop det med jordnötsmöret.
  4. Häll i samtliga ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
  5. Se till att frukten blir jämnt fördelad i smeten.
  6. Fördela smeten i ugnsformen och grädda i 20-25 minuter, eller tills kanterna är gyllenbruna.
  7. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
  8. Förvara i en väl sluten burk i kylen.
  9. De går även utmärkt att frysa in.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se