Meny
Kanelkanderade mandlar med kakaonibs och torkade dadlar

Kanelkanderade mandlar med kakaonibs och torkade dadlar

En "trailmix" utöver det vanliga! Kombinationen av klassiska brända mandlar, knapriga kakaonibs och söta, torkade dadlar blir garanterat en favorit hos både vuxna och barn. Förbered i små portionspåsar att ta med på språng, eller förvara hemma, redo när "det lilla suget" slår till!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Vispa upp äggvita och vatten i någon minut så du får ett vitt, luftigt ”fluff” och vänd försiktigt ner mandlarna.
  3. Tillsätt kokossocker, kanel och salt och rör väl så att alla nötter är ordentligt täckta.
  4. Vänd ner nötterna på den förberedda plåten och sprid ut dem någorlunda; att de ligger tight gör inget men se till att det inte är ”högar” av nötter utan ett jämnt lager.
  5. Grädda i ca 10-15 minuter, rör runt nötterna så gott det går, och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Håll koll så de inte bränns, och om du tar ut dem och tycker att de känns ”mjuka” är ingen fara – kanelkanderingen stelnar när de svalnar. 
  6. Låt nötterna svalna helt, minst två timmar men gärna över natten för bästa ”crunch”.
  7. När de väl svalnat, blanda med hackade dadlar och kakaonibs och fördela i 8 st portionspåsar.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se