Meny
Kanelkryddade äppelringsplättar

Kanelkryddade äppelringsplättar

Det är ingen överraskning att äpple och kanel smakar extra gott tillsammans. Jordens godaste och enklaste lyx-frukost har ni här – kanelkryddade äppelringar som steks som små plättar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skär äpplena i skivor (ca 0,5 cm tjocka) och skär bort kärnhuset i mitten så du får fina ringar.
  2. Rör ihop torra ingredienser i en skål.
  3. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk och kokosolja.
  4. Vänd ner den torra blandningen och blanda till en tjock smet.
  5. Värm upp kokosolja i en stekpanna på medelhög värme.
  6. Doppa varje äppelring i smeten så de täcks helt, och lägg sedan i den upphettade pannan.
  7. Stek i 2-3 minuter tills smeten börjar "bubbla" försiktigt, sänk då värmen till strax under medel och stek på andra sidan i ytterligare någon minut.
  8. Servera direkt!
Kung Markatta Apa
Receptet ger två små portioner lagom som mellanmål, eller en större att äta som en lätt lunch

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se