Meny
Kanelsticks med pumpamousse-dipp

Kanelsticks med pumpamousse-dipp

Pumpa går att använda till så mycket mer än Halloweenlyktor. Om man sparar köttet och kokar det mjukt kan man mixa det till en härlig puré som passar i allt från mustiga grytor till söta kakor. Bästa smak-kompisen är kanel och det är de två som tillsammans har huvudrollerna i detta recept!

Ingredienser

Pumpamousse-dipp:


Kanelsticks:

Så här gör du

Pumpamousse-dipp:

 1. Öppna kokosmjölken (UTAN att skaka först), om den har separerats så att du har en tjock massa på toppen och vatten i botten kan du bara skopa ur den tjocka massan ner i en skål.
 2. Har du ”otur” och din kokosmjölk stått lite varmt t.ex i ett skafferi eller liknande, och du har en jämn mjölk kan du ställa in den i kylen över natten så ska den separeras så att du kan skopa ur den tjocka massan.
 3. Vispa den tjocka kokosmassan kraftigt med elvisp i några minuter, ungefär fem, tills den fluffat till sig.
 4. Tillsätt resterande ingredienser och vispa igen.
 5. Ställ in i kylen medan du gör dina kakor.
 6. När kanelsticksen är klara har moussen blivit kyld och du kan med fördel vispa upp den ytterligare för en riktigt härlig och fluffig dipp perfekt att dippa kanelsticksen i.

 

Kanelsticks:

 

 1. Blanda alla torra ingredienser.
 2. Tillsätta mandelsmör, pumpapuré och mjölk och rör ihop till en jämn, rätt ”smulig” deg.
 3. Forma till sticks (eller bollar som du sedan trycker ut till runda småkakor, det går lika bra) och ställ in i kylen en dryg timme.
 4. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
 5. Låt svalna och dippa i pumpa-dipp!
Kung Markatta Apa
Förvara din kokosmjölk i kylen över natten så att du får en tjock massa överst i burken!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se