
Kanelsticks med pumpamousse-dipp
Pumpa går att använda till så mycket mer än Halloweenlyktor. Om man sparar köttet och kokar det mjukt kan man mixa det till en härlig puré som passar i allt från mustiga grytor till söta kakor. Bästa smak-kompisen är kanel och det är de två som tillsammans har huvudrollerna i detta recept!
Ingredienser
Pumpamousse-dipp:
- 1 burk Kung Markatta kokosmjölk
- 4 msk pumpapuré (skär köttet från en pumpa, gärna butternut, i bitar. Koka dem mjuka. Mixa dem och tadaa: pumpapuré!)
- 2 msk Kung Markatta Agavesirap
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kanel
Kanelsticks:
- 3 msk Kung Markatta mandelmjöl
- 2 msk Kung Markatta kokosmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 3 msk Kung Markatta kokossocker
- 1 tsk kanel
- 1 dl Kung Markatta mandelsmör
- 2 msk pumpapuré
- 1/2 msk mjölk eller av vätskan du har kvar i kokosmjölkburken
Så här gör du
Pumpamousse-dipp:
- Öppna kokosmjölken (UTAN att skaka först), om den har separerats så att du har en tjock massa på toppen och vatten i botten kan du bara skopa ur den tjocka massan ner i en skål.
- Har du ”otur” och din kokosmjölk stått lite varmt t.ex i ett skafferi eller liknande, och du har en jämn mjölk kan du ställa in den i kylen över natten så ska den separeras så att du kan skopa ur den tjocka massan.
- Vispa den tjocka kokosmassan kraftigt med elvisp i några minuter, ungefär fem, tills den fluffat till sig.
- Tillsätt resterande ingredienser och vispa igen.
- Ställ in i kylen medan du gör dina kakor.
- När kanelsticksen är klara har moussen blivit kyld och du kan med fördel vispa upp den ytterligare för en riktigt härlig och fluffig dipp perfekt att dippa kanelsticksen i.
Kanelsticks:
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätta mandelsmör, pumpapuré och mjölk och rör ihop till en jämn, rätt ”smulig” deg.
- Forma till sticks (eller bollar som du sedan trycker ut till runda småkakor, det går lika bra) och ställ in i kylen en dryg timme.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
- Låt svalna och dippa i pumpa-dipp!