Meny
Kantarellsallad med olivkrämsvinägrett
  • Huvudrätt , Sallader
  • 30 min
  • 4 portioner

Kantarellsallad med olivkrämsvinägrett

Tillbringa en ledig höstdag i skogen och hoppas på god svamplycka. För vad är väl mer förknippat med hösten än kantareller – skogens guld. Det är så värt att få njuta dessa godingar sedan som exempelvis i denna enkla sallad. Toppa med en härlig olivkrämsvinägrett som passar fantastiskt fint till!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
  2. Stek sedan kantareller och rödlök i olivolja och smör, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Fördela salladsbladen på ett stort fat, lägg på haricots verts samt kantarellblandningen och eventuellt salladslök.
  4. Toppa salladen med olivkrämsvinägretten och gärna rostade pumpafrön.
  5. Servera direkt, gärna tillsammans med bröd. 

 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se