
Kantarellsallad med olivkrämsvinägrett
Tillbringa en ledig höstdag i skogen och hoppas på god svamplycka. För vad är väl mer förknippat med hösten än kantareller – skogens guld. Det är så värt att få njuta dessa godingar sedan som exempelvis i denna enkla sallad. Toppa med en härlig olivkrämsvinägrett som passar fantastiskt fint till!
Ingredienser
- 1 liter kantareller
- 1 liten rödlök, skuren i klyftor
- 1 msk Kung Markatta Olivolja kalamata
- 1 msk smör
- Salt, svartpeppar
- 200 g valfria salladsblad (gärna blandade), sköljda
- 200 g förvällda haricots verts eller andra gröna bönor
- Ev salladslök, skuren i bitar
- Olivkrämsvinägrett
- 2 msk Kung Markatta olivkräm
- 1 msk vitvinvinäger
- 2 ½ msk Kung Markatta Olivolja kalamata
- Svartpeppar
- Kung Markatta pumpafrön (rostade)
Så här gör du
- Börja med att blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
- Stek sedan kantareller och rödlök i olivolja och smör, smaksätt med salt och svartpeppar.
- Fördela salladsbladen på ett stort fat, lägg på haricots verts samt kantarellblandningen och eventuellt salladslök.
- Toppa salladen med olivkrämsvinägretten och gärna rostade pumpafrön.
- Servera direkt, gärna tillsammans med bröd.