Meny
Kikärtsgaspacho
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 2 portioner

Kikärtsgaspacho

Kikärtsgaspacho - en iskall soppa som vågar sticka ut hakan, och inte vara i närheten av att likna någonting annat. De må hända att detta är mat för den modige, men i så fall törs vi utlova att den som vågar prova denna annorlunda soppa blir belönad.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och grovhacka löken.
  2. Låt brödet ligga i vatten någon minut, krama därefter ur vätskan.
  3. Lägg kikärtor, lök, skalad vitlök och bröd i en matberedare med tätslutande lock.
  4. Tillsätt 3 msk olivolja, vinäger och kryddor.
  5. Låt stå kallt i kylskåp fram tills servering, gärna ett par timmar.
  6. Vid serveringsdags, mixa soppan, tillsätt 1 dl vatten och 1 dl olja under fortsatt mixning.
  7. Tillsätt ytterligare 2 dl vatten till lämplig soppkonsistens.
  8. Pynta förslagsvis soppan med lite olivolja/chiliolja.

Servera gärna med nybakat Spenat- och getostfyllt bröd

Kung Markatta Apa
Servera gärna med nybakat Spenat- och getostfyllt bröd

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se