Meny
Kikärtspasta al forno

Kikärtspasta al forno

Denna pastagratäng har en bas av kikärtspasta samt härliga grönsaker som aubergine och zucchini. En god vardagsrätt eller bjudrätt som även smakar lika bra i lunchlådan. Servera med en sallad och ringla över olivolja med citronzest för en lyxigare touch!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka pastan i 4 minuter och ställ den åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Hacka lök, vitlök, aubergine och zucchini relativt fint. Dela champinjonerna i bitar.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, grönsaker och svamp. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljontärningar och créme fraiche. Krydda med oregano och svartpeppar.
  5. Låt allt puttra i ca 10 minuter och blanda sedan i pastan. Smaka av med salt.
  6. Häll allt i en gratängform och strö över osten. Gratinera mitt i ugn i ca 15-20 minuter.
  7. Toppa pastagratängen med sallad, tomater, oliver och ringla över lite olivolja med citronzest. 
Kung Markatta Apa
En god vardags- eller bjudrätt.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se