Meny
Kimchi

Kimchi

En flört med det koreanska köket i form av en pikant hemlagad kimchi.

Ingredienser

  • 1 kg salladskål
  • 150 gram riven rättika
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 salladslökar
  • ett par msk Kung Markatta Äkta japansk soja
  • 4-5 st medelstora pressade vitlökar
  • 1/2 msk Kung Markatta rårörsocker
  • 2-6 msk chilipulver (beroende på vilken styrka kimchin ska ha)
  • 1 dl havssalt till 1 liter vatten

Så här gör du

  1. Dela salladskålen på längden
  2. Lös upp saltet i vattnet och slå saltlagen över kålen i en burk.
  3. Placera en tyngd på kålen och låt den stå i rumstemperatur i ett dygn.
  4. Blanda övriga ingredienser till en kryddpasta.
  5. Ta upp kålen och låt den rinna av i en sil.
  6. Gnid därefter in kålen med kryddpastan. Se till att komma åt mellan varje blad så att du täcker allt.
  7. Tryck ner den ingnidna kålen i en burk med tättslutande lock och låt den stå i rumstemperatur ett dygn till.
  8. Ställ sedan in den i kyl och låt stå i 9 dagar. 
  9. Klart!

Servera gärna till grillad tofu och italiensk potatissallad.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se