
Kimchi
En flört med det koreanska köket i form av en pikant hemlagad kimchi.
Ingredienser
- 1 kg salladskål
- 150 gram riven rättika
- 2 msk riven ingefära
- 2 salladslökar
- ett par msk Kung Markatta Äkta japansk soja
- 4-5 st medelstora pressade vitlökar
- 1/2 msk Kung Markatta rårörsocker
- 2-6 msk chilipulver (beroende på vilken styrka kimchin ska ha)
- 1 dl havssalt till 1 liter vatten
Så här gör du
- Dela salladskålen på längden
- Lös upp saltet i vattnet och slå saltlagen över kålen i en burk.
- Placera en tyngd på kålen och låt den stå i rumstemperatur i ett dygn.
- Blanda övriga ingredienser till en kryddpasta.
- Ta upp kålen och låt den rinna av i en sil.
- Gnid därefter in kålen med kryddpastan. Se till att komma åt mellan varje blad så att du täcker allt.
- Tryck ner den ingnidna kålen i en burk med tättslutande lock och låt den stå i rumstemperatur ett dygn till.
- Ställ sedan in den i kyl och låt stå i 9 dagar.
- Klart!
Servera gärna till grillad tofu och italiensk potatissallad.