Meny
Kladdkaka med bönor

Kladdkaka med bönor

Härligt chokladig kladdkaka med bönor som bas istället för mjöl. Receptet är test-bakat både med svarta bönor och kidneybönor med samma goda resultat.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på ca 180 grader. 
  2. Blanda alla ingredienser, utom kokosflingorna, i en skål och stavmixa till en jämn smet. 
  3. Smörj en springform (25 cm) med smör och skaka runt kokosflingorna så att de fastnar överallt i formen och häll sedan i smeten. 
  4. Grädda i ca 20-25 min i mitten av ugnen. 
  5. Låt svalna innan du skär i den. 
  6. Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Kladdkakan blir bäst om den förvaras i kylen och håller i 3-5 dagar.

Kung Markatta Apa
Kladdkakan blir bäst om den förvaras i kylen och håller i 3-5 dagar.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se