Meny
Kladdkaka med lakrits

Kladdkaka med lakrits

En klassisk kladdkaka men med lakritspulver som en överraskande smakhöjare! Smaka dig fram på smeten hur mycket kakao respektive lakritspulver just du vill ha.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret på låg värme, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Blanda alla torra ingredienser i separat bunke. 
  5. Blanda försiktigt ihop äggfluff, det smälta smöret och torrvaror.
  6. Häll över i smörad form och grädda i ca 10-12 minuter.
  7. Håll koll med en sticka eftersom alla ugnar gräddar olika, kakan ska vara kladdig! 
  8. Låt svalna innan servering, låt den gärna stå till sig lite i kylen. Just kladdkaka har ju en tendens att vara nästan godare dagen efter!

 

Kung Markatta Apa
Smaka dig fram med kakaon och lakritspulvret tills du hittar rätt balans för dig!

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.