Meny
Klassisk risgrynsgröt

Klassisk risgrynsgröt

Jordens godaste ekologiska julgröt! Risgrynsgröt är en klassiker på svenska julbord. Här tillagat med vårt kravmärkta grötris, som växer och mognar på odlingar i soliga Italien.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp 2 dl ris med 4 dl vatten, lite salt och en klick smör och låt koka i 10 min.
  2. Tillsätt 6 – 8 dl mjölk eller mjölkfritt alternativ, kanelstången, rör om och sänk värmen.
  3. Låt svälla på svag värme under lock i 30 – 40 minuter.
  4. Rör försiktigt i gröten då och då. 
  5. Strö kanel och rårörsocker över och servera med mjölk
Kung Markatta Apa
Byt enkelt ut mjölken mot nöt-, havre- ris- eller sojadryck i våra recept för en mjölkfri, laktosfri och vegetarisk julgröt.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.