
Knäckemüsli
Blanda dina favoritfrön med ditt favoritgourmetknäcke och simsalabim - din egna knäckemüsli med härlig crunch!
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 1 dl Kung Markattas solrosfrön
- 1 dl Kung Markattas pumpafrön
- 1 dl Kung Markattas sötmandlar, grovt hackade
- ½ dl Kung Markattas rapsolja
- 1-2 msk Kung Markattas lönnsirap
- 1 förpackning Kung Markattas Gourmetknäcke tre fröer
- ca 15-20 st Kung Markattas torkade aprikoser
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregryn, solrosfrön, pumpafrön och sötmandlar på en ugnsplåt eller ugnssäker form.
- Ringla över rapsolja och lönnsirap, rör runt så att allt blandas väl.
- Rosta i ugnen ca 15 minuter, rör om några gånger under tiden.
- Låt müslin svalna.
- Bryt gourmetknäcke i mindre bitar, strimla aprikoserna och blanda detta med den helt svalnade müslin.
- Häll upp på burk.