Meny
Knäcketoppad tofusoppa med tomat och kokos

Knäcketoppad tofusoppa med tomat och kokos

En härligt mustig soppa där höstens skörd av lök, morot och äpple får samsas med smaker som tomat och kokos. Bitar av tofu ger soppan textur och mättar bra. Gourmetknäcke med smak av ost & pumpafrö får utgöra topping på denna soppa och bidrar med både crunch och fin smak.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp en kastrull med kokosolja, fräs lök, vitlök, äpple, morot och oregano några minuter på medelvärme.
  3. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater och vatten.
  4. Låt puttra några minuter, tillsätt sedan kokosmjölk och tofu.
  5. Låt soppan bli genomvarm, smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa soppan med ärtskott vid servering och smula över gourmetknäcke.

Obs! Soppan kan bli lite grynig om den får stå länge efter att tofun lagts i. Detta påverkar dock inte smaken, men servera den gärna så snabbt som möjligt efter tillagning. 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se