Meny
Knapriga ingefärskakor

Knapriga ingefärskakor

Släng ihop en sats knapriga ingefärskakor till ett lyxigt kvällsfika eller glöggmingel i juletider.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop smör och socker, blanda ner vaniljsocker, sirap och ägg.
  3. Blanda mjöl, salt, ingefära och bikarbonat i en skål och rör ihop detta med smeten till det blir en deg.
  4. Rulla sedan små bollar och doppa ovansidan i rårörsocker, lägg på en bakpappersklädd plåt.
  5. Platta till kakorna lite försiktigt och grädda sedan mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se