Meny
Kokos ris a la Malta

Kokos ris a la Malta

En lite crazy tolkning av ris a la Malta där jag har bytt ut en del vanliga mejerier mot kokosmjölk och sen smaksatt med lingon och karamell istället för citrus och mandel.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Risgrynsgröt:
  2. Börja med att koka riset på låg värme med vatten, smör och salt i ca 10 min. 
  3. Lägg i kanel och vaniljpulver och slå på mjölk och sjud i ytterligare 30-40 min. Ta av från värmen och låt svalna.
  4. Karamell: 
  5. Häll sockret i en kastrull och slå på vattnet. Koka sedan karamellen utan att vispa i den tills den börjar få fin färg.
  6. När karamellen är färdig, slå på lite vatten för att stanna tillagningen och låt svalna.
  7. Kokos creme anglaise:
  8. Vispa socker och äggula luftigt med en elvisp. Koka upp kokosmjölk och kokosgrädde och tillsätt en liten del av äggsmeten i kastrullen.
  9. Tillsätt resten av äggsmeten och sjud upp till 86 grader under omrörning. Kyl ner och låt stå över natten.
  10. Kokos ris a la Malta: 
  11. Lös upp risgrynsgröten med creme anglaisen till en krämig konsistens och avsluta med att vända ner lättvispad grädde.
  12. Servera med lingon, lingonpulver och karamell.

Receptet skapat av

Är kocken med en mission om hållbar njutning. Är inte vegetarian men har en galen passion för ekologiskt odlade grönsaker och växter som en bärande kraft i våra framtida måltider.