Meny
Kokosgröt med kanelpudrade apelsiner och rostad mandel

Kokosgröt med kanelpudrade apelsiner och rostad mandel

Den traditionella risgrynsgröten får här en härlig touch av kokos. Toppad med saftiga bitar av apelsin, kanel och rostad mandel blir detta en lyxig frukost alternativt mellanmål att njuta av i juletider.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka risgrynsgröt för fyra personer enligt förpackningens anvisning, låt svalna.
  2. Rosta mandlarna på medelvärme i en torr stekpanna, tills de fått gyllenbrun färg.
  3. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.
  4. Rör ner kokosmjölet i den kokta risgrynsgröten, lägg upp i fyra serveringsskålar.
  5. Toppa med apelsiner, kanel och mandel.
  6. Servera till frukost eller som ett lyxigt mellanmål.
  7. Rör ner lite kokossocker i den kokta risgrynsgröten och du har en enkel dessert att servera

 

Kung Markatta Apa
Rör du även ner lite kokossocker i risgrynsgröten så har du snabbt en enkel dessert att servera!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se