Meny
Kokosknäck-bräck med flingsalt

Kokosknäck-bräck med flingsalt

Oemotståndligt goda kokosknäck-bräck med underbar karamellsmak och flingsalt som bryter av fint mot det söta. Lägg i en fin burk och ta med som gå-bort-present.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda kokossirap, kokossocker och vispgrädde i en tjockbottnad panna.
  2. Koka upp under omrörning och låt sedan småkoka till 130-140 grader (använd en termometer eller gör ett kulprov).
  3. Stäng av plattan och rör ner hälften av kokoschipsen samt smör.
  4. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över resten av kokoschipsen samt flingsalt. Låt stelna helt innan du bryter knäcken i bitar.
  5. Förvara kallt i tättslutande burk. Det går också bra att frysa knäcken.

Tips! 

  • 130 grader- något mjukare knäck, lite kolakonsistens.
  • 140 grader- hård knäck.
Kung Markatta Apa
Lägg i en fin burk och ta med som gå-bort-present.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se